Sıvacı

Sıva Çeşitleri Nelerdir?

Yapılan sıva işlemlerini iki farklı başlık altında değerlendirmek gerekir. Bunlar alçı sıva ve kara sıva olarak adlandırılır.

Kara sıva inşaatın kaba halinin bitiminde yapılan ilk uygulamaya denir. Kum, çimento ve su ile hazırlanan karışımdır, çimento yerine kireç de kullanılabilir. Kuruma işlemi duvar ve kaplamanın kılcal su emme ve buhar geçirgenliği özelliğine bağlı olarak değişir.

Sıvanacak duvarın tümü ile kurumuş olması gerekmektedir, sıva işlemine başlamadan önce sıva alt hizaları saptanarak işaretlenir.
 
Alçı Sıvanın Özellikleri Nelerdir?

Yüzey üzerinde bulunan bulaşıklıklar ve çıkıntılar kazınarak temizlenir. Duvar dipleri betonsa süpürülür topraksa kalas dizilerek duvar yüzeyi iyice ıslatılır.

Alçı sıva, beton, tuğla, gazbeton, brüt beton, bimsblok gibi malzemeleri ya da kaba sıva üzerine alçıdan ya da çimentodan yapılan sıvaya verilen isimdir.

Bünyesinde su bulunmasından dolayı yangın geciktirici özelliğe sahiptir, mantar, küf ve bakteri oluşmasını engeller. Duvarlarda ve zeminde pürüzsüz bir yüzey elde etmeye imkan sağlar, kolaylıkla tamir edilebilir.
 
Alçı Sıva Nerelerde Kullanılır?

Alçı sıva ısı ve ses yalıtımı, hafiflik, işleme ve onarım kolaylığı, rutubetten dengeleme, yüzeye nefes aldırma, kolay şekil alma ve kolay montaj ile her türlü yapıya uygunluk özelliklerine sahiptir.

Kullanıldığı alanlar başta iç mekanlardır, ayrıca

- Konutlarda
- Ofis ve yönetim binalarında
- Okullarda
- İş ve alışveriş merkezlerinde
- Otel ve hastanelerde
- Sıva onarım ve yenileme işlemlerinde kullanılır.

Sıva ustalarımız tecrübe ve deneyimleri ile yapıların ince aşamalarında mükemmel sonuçlar elde etmeyi sağlar.

Sıva harcından iskelede çalışmaya hatta iskele kurmaya kadar tüm işlerden anlar ve hatasız gerçekleştirir.

Hertürlü sıva işleriniz için sizlerden gelecek talepleri bekliyoruz.

Bizi takip edin, en güncel gelişmelerden haberdar olun.